埃德蒙顿华人社区-Edmonton China

返回列表 发新帖
楼主: kingsnake

[其他] 梨渦 去飲茶啦

老杨团队,追求完美;客户至上,服务到位!
[ 我宜加去個野食腸粉,你有時間就黎啦 ]
  n! R( E) E- ^! X[ 包你食吾曬 ]/ E8 f6 X( j! i- v2 O7 H
[ 仲有,距d鳳爪認真嘛嘛 ]) D5 o0 U( C0 B) i2 l  @
kingsnake 发表于 2011-6-27 12:01

, {5 t) F1 u9 U% u! c/ Y1 \' k: E9 u" h
我今日要凑仔啊,星期六去试下。我个仔好中意凤爪鸭掌嘎。
[ 想食好味道既鳳爪同鴨掌,你地實會失望架勒,哥d就去 皇城同埋 潮樓啦 ]; z+ z% I# d! ~9 P  z* T5 x
[ 今日一碗粥同兩碟腸粉都飽曬,埋單 $11.20 ]
- p* p' t  b' A8 y2 E1 M  M( C6 f[ 禮拜六見到面請你食腸粉,任食唔嬲 ]
[ 想食好味道既鳳爪同鴨掌,你地實會失望架勒,哥d就去 皇城同埋 潮樓啦 ]
- n# o8 y/ J; h- I. {# ~[ 今日一碗粥同兩碟腸粉都飽曬,埋單 $11.20 ]
5 [4 k: D5 I* O[ 禮拜六見到面請你食腸粉,任食唔嬲 ]
7 V3 S0 H, J" u& ]: ~kingsnake 发表于 2011-6-27 20:25
5 O7 t( X4 o! r

) Z( ~4 G. A8 a/ l好啊,我礼拜五开始吾食饭。
老杨团队 追求完美
完全明白,好想试试个间肠粉。蛇王方便讲我听吗?
完全明白,好想试试个间肠粉。蛇王方便讲我听吗?
+ O$ Z9 c& f8 r3 |" Uapiel 发表于 2011-7-1 09:37
" g5 R* w' u. T1 q; O8 n

: C) D& m* J" y7 E. P0 N! _# f+ M香满楼喔。我好少去个边,怕荡失路,而家呢个城市的司机好无耐性,唉。
老柳教车
[ 講真啦。 祈實個道除佐 腸粉同 蝦餃, 真係冇乜其它好野食架 ]9 @, n! d& q* P5 u5 {2 h8 o$ f+ }
[ 食完攪肚米賴我呀 ]
边度有大碟肠粉食啊,叫埋我啦,吾该晒.
梨涡 i wanna touch u
边度有大碟肠粉食啊,叫埋我啦,吾该晒.$ o/ m( H/ a. g5 p4 J
CAI 发表于 2011-7-4 01:01

( y1 r# ?! b# f6 q: f3 V4 w1 X) J) z: D* A; M! n# {) e
35楼
梨涡 i wanna touch u5 W* P5 G" }" m- i$ N$ v6 \; Z
SheJing 发表于 2011-7-4 08:28

8 I$ p/ s2 V0 J! ]( ^
. q) S9 P- {% W- F$ n/ @* v' v不要叫蛇精,叫神经!
都系要问下D老华侨先知系边,吾该晒.
都系要问下D老华侨先知系边,吾该晒.
; S/ V. f8 D4 t% kCAI 发表于 2011-7-5 00:32
9 D- ^  C8 Y0 m4 u+ ]
( V+ ]: h: y9 L: V) w2 h
75st 90AVE ,刚刚游完水,想吃碟肠粉,打电话过去问左一下,11点钟开门。
同言同羽 置业良晨
去佐啦,环境比很多餐厅都好。D肠粉很大碟,比龙庭的起码大1/3,粉的口感很好,D料就麻麻地,2.99好抵吃,叉烧包都系,一笼有3个,喜欢即叫即蒸,它家D辣椒酱,大赞!!!!不过最恐怖就是,吃肠粉吃到一半,有条钢丝擦D钢丝响里边,搞到我吾知点。
去佐啦,环境比很多餐厅都好。D肠粉很大碟,比龙庭的起码大1/3,粉的口感很好,D料就麻麻地,2.99好抵吃,叉烧包都系,一笼有3个,喜欢即叫即蒸,它家D辣椒酱,大赞!!!!不过最恐怖就是,吃肠粉吃到一半,有条钢丝 ...3 b+ r9 l6 [+ R5 p
梨涡浅笑 发表于 2011-7-6 15:38
# z4 m$ I' q6 a2 \

0 i8 N# J! P* n% x, Y[  好彩,唔係我食到 。]! Y5 b: ]/ G, p' Z/ t
[  我都係鍾意食蝦腸同牛腸喳。 ]
[  好彩,唔係我食到 。]  S( N& w2 n; D9 ^+ r' N
[  我都係鍾意食蝦腸同牛腸喳。 ]
9 v/ G+ q6 D* I5 E1 y0 B- D/ T% h5 nkingsnake 发表于 2011-7-6 16:56

) K2 D  H5 n2 D/ F; p7 m) j& ?; o
6 m; h; K$ n4 j  H不过真系好抵,食够10元免茶钱。下次我都试下虾肠,今日将D凤爪汁淋罗去D肠粉到,真系己好吃。
好,休息去食下
同言同羽 置业良晨
本帖最后由 kingsnake 于 2011-7-8 15:23 编辑 , l) b0 y0 W! m9 G5 K1 A& u
不过真系好抵,食够10元免茶钱。下次我都试下虾肠,今日将D凤爪汁淋罗去D肠粉到,真系己好吃。
  M& t, y7 l# I5 e5 b梨涡浅笑 发表于 2011-7-6 17:12

7 i! t& C" u) Z+ e; R. ^3 s$ d1 k$ Z6 t* q9 h/ n
[ 我都話d腸粉抵食架啦 ]$ @! {/ |. _7 z
[ 鳳爪就 皇城/潮樓 ]
5 c7 ^' K* u  z/ G+ L5 j[ 蝦餃 燒賣就 紅鳳凰 ]5 |& J8 k) s/ B. }+ y  W) |
[ 好食就有個句講個句, 最憎人亂禁托 ]
4 @7 S& G& @* G1 b- T
3 F& v: C1 q6 Z1 d[ 我頭先至去佐 紅鳳凰 ]
喂喂,各位想吃肠粉的注意,肠粉东主去了度假,7月尾先番,大家吾好去摸门钉。
[ 我都話d腸粉抵食架啦 ]# G( I$ n7 g& N! o
[ 鳳爪就 皇城/潮樓 ]4 `1 W2 q" Y) j
[ 蝦餃 燒賣就 紅鳳凰 ]- N4 \' S. y9 B8 E( V" D
[ 好食就有個句講個句, 最憎人亂禁托 ]3 p" \1 `5 I3 q( |# L% g3 b
8 y( M. s$ I; O- x0 K. k
[ 我頭先至去佐 紅鳳凰 ]
* C; f* G' s! R4 V' {" Hkingsnake 发表于 2011-7-8 15:15

2 O1 d% R8 ], O2 S: }$ N; G! q
红凤凰向边?7 U1 ^/ P. h8 ~7 A
我地早上想去吃肠粉,不过吾开。后来去了太子轩,无位泊。突然发现一间喜上(尚)喜,D煲仔饭好得 ,仲送一碟生菜,个芒果布丁很大碗,几抵食。不过吾好叫纪子竹丝鸡,因为系普通鸡。
红凤凰向边?
  Q9 K) W: N2 `% U6 B我地早上想去吃肠粉,不过吾开。后来去了太子轩,无位泊。突然发现一间喜上(尚)喜,D煲仔饭好得 ,仲送一碟生菜,个芒果布丁很大碗,几抵食。不过吾好叫纪子竹丝鸡,因为系普通鸡。" z: r& [% z/ o
梨涡浅笑 发表于 2011-7-8 16:23

; @- _& s7 T# ~' h( P) c9 |6 ~* W; H) `; `/ y5 A
[ 係咩。我都唔覺得有乜點心抵食。但係就只去過兩次,一次仲刪門添。]
! H/ m) X) m+ R& _1 O: {1 k[ 出便裝修都嘛馬查 ]
[ 係咩。我都唔覺得有乜點心抵食。但係就只去過兩次,一次仲刪門添。]/ o" H3 B6 S: \5 v: b
[ 出便裝修都嘛馬查 ]
2 i8 s/ M+ o$ a' v' Gkingsnake 发表于 2011-7-8 19:05
; W  J8 _. U) ~& ]' E

, V; N4 w; s& @, G你要看下个特价菜牌或者问下老板娘,个芒果布丁2.50,系老板娘介绍嘎。点心纸D点心就真系吾抵食嘎啦,3.50起。煲仔饭9蚊送一碟时菜,肠粉+粥8蚊。都吾系话零舍抵食,不过有时候真系吾想去唐人街甘远,来回省大半个钟嘎。
同言同羽 置业良晨
红凤凰向边?
. m) U" w0 `. r1 B; Y9 Q2 f$ u. v. J( D. O: q- y0 Z埃德蒙顿,Edmonton我地早上想去吃肠粉,不过吾开。后来去了太子轩,无位泊。突然发现一间喜上(尚)喜,D煲仔饭好得 ,仲送一碟生菜,个芒果布丁很大碗,几抵食。不过吾好叫纪子竹丝鸡,因为系普通鸡。( z" F8 j/ ^" q0 i% F$ o

9 J8 a& m: B: v3 r$ C红凤凰系K士围个边,个点心师傅系原美丽华架,喜上喜就未饮过茶,食饭还可以,焗鱼肠几正,
老柳教车
同言同羽 置业良晨
嘿嘿,哪家的炸两好吃量又足??
$ u0 |9 V% S4 v% ^% D  a" Y我是肠粉迷~
嘿嘿,哪家的炸两好吃量又足??埃德蒙顿,Edmonton7 L! X0 {7 J8 h" Z' l7 [" [6 Y  f5 E  Z- z3 S# w4 m% f# `
我是肠粉迷~
1 ?9 ^$ g1 [! h% H
2 Y6 i( ^7 T$ i% ]3 E西边的达成餐厅的炸两听说顶好,我未试过
你要看下个特价菜牌或者问下老板娘,个芒果布丁2.50,系老板娘介绍嘎。点心纸D点心就真系吾抵食嘎啦,3.50起。煲仔饭9蚊送一碟时菜,肠粉+粥8蚊。都吾系话零舍抵食,不过有时候真系吾想去唐人街甘远,来回省大半 ...
3 L1 M( m1 y1 q梨涡浅笑 发表于 2011-7-8 19:19

* x' P* F3 j( \* \7 |" i& N! J! q' e# D6 ^; s# n* \1 R
[  又再試下呢間 喜尚係,食物算ok, 沒什麽特色, 但上菜的時間超長。]
[  又再試下呢間 喜尚係,食物算ok, 沒什麽特色, 但上菜的時間超長。]
6 E( p4 y' w7 X% i* O8 V6 Zkingsnake 发表于 2011-7-24 14:16

9 x, C% I: l! L  ?6 D+ ]% I9 h- f( d$ ?+ q( E7 x2 Y; C
我本来今日去嘎,不过个仔话个度D凤爪很辣,就去左金汉。
/ P; b' @5 s7 l6 {, n9 M饮茶就度度都差吾多个D品种,不过我吾系几中意喜D服务员,成日走过来失惊无神甘突然同我讲也,够骨向个口度,都吾知点应她,吾应又好似无礼貌甘。
[ 我今日都連續試佐兩間,幾乎食到滯曬。紅鳳凰賣緊 19蚊隻龍蝦,都幾抵食。不過,千祈唔好加麵底,d 麵都唔靚,重要加多5蚊添。]
嘿嘿,哪家的炸两好吃量又足??埃德蒙顿,Edmonton7 L! X0 {7 J8 h" Z' l7 [" [
: S- `) Z# g! g* |, H我是肠粉迷~; l9 @5 q) Y. |& ]# y

, S1 `9 A7 z$ ]  {" f: |西边的达成餐厅的炸两听说顶好,我未试过; s7 `. [. ^; G$ O0 f3 ~
CAI 发表于 2011-7-21 01:05

! g# K* c& X" n
: h' P1 [1 `- K+ ^8 k. _2 p5 e系?呢间又响边?