埃德蒙顿华人社区-Edmonton China

[照片] 梨渦入黎 [廣東版]

老杨团队,追求完美;客户至上,服务到位!
0 _- r, `( ]) \
2 z( [  D, ]/ N# C/ L% X- o今日趁老婆唔覺意,揀左包冇牛蹄既牛腳,靜靜雞擺佐落距個籃,番到屋企鬼殺甘嘈
4 q% P; Z2 f2 V睇下我用壓力煲煮出哩既牛腳,白賴賴好似豬腳甘,不過就冇甘肥。
4 |2 L" B3 n/ G# Y. O0 L, A( d- ^% {& v8 [7 p3 v5 p# D. ~0 a2 N) W9 Y
D湯都幾多油下,用呢個漏斗將油隔開,剩番咯D就可以用黎燜番D肉。
) Q! X: k, w% h  {, ?其實都係剩番D牛筋,牛皮。 D牛皮好似羊腩煲D羊皮甘,唔似豬皮,幾好咬頭。 " S$ F; b3 g# G) Y0 l
哇,好嘢啵
老杨团队 追求完美
哇,好嘢啵2 U5 Z- D7 H  a" B
song2lili 发表于 2010-10-24 19:20
1 N+ O1 T+ g, i) N
4 `# ?1 ^' |. N2 `8 {
好什麽?味道還得老婆善後。) ~( W7 Z1 o8 [7 h2 B$ X
2 B7 y% u" z1 P- y, A
[識講幾句?你D廣東話咩野程度先。]
嘛嘛地啦,讲就得,写就。。。。。。
嘛嘛地啦,讲就得,写就。。。。。。0 Q" P0 d0 z8 }. f0 E; N9 l/ |
song2lili 发表于 2010-10-24 19:54

{8 g' h0 E3 d" h
, D# l4 Q. d& n" H% Q# ]写就我都唔系几得。5 s$ _* m. S. L$ u
我最钟意听D唔系好正既广东话。
哇,好野。广州人
哇,好嘢啵" ?) K1 _" U; ^* \+ Y& A; G, s
song2lili 发表于 2010-10-24 19:20

. ?. \& Y6 t  m1 b0 O
6 h4 f9 J; ~1 i$ [$ o坐作我沙发?比翻一半我。
唔系丫嘛
坐作我沙发?比翻一半我。
: W- S' \# y: n" I$ W梨涡浅笑 发表于 2010-10-24 20:20
) j1 V* R8 @+ c6 p0 q7 z- j, A

5 c0 s) Z- H, i4 |唔驶争,你坐我大脾。
老柳教车
我地岩岩吃完烛光晚餐,整作摩洛哥咸柠檬鸡,蜜汁叉烧,火鸡汤浸芥兰,准备影相吃饭个时,竟然停电窝,停足个半钟,等我吃完甜品,又有番电。0 D( T7 X& w7 d" x8 n
D牛蹄都几靓仔啊,我中意吃个D也无晒窝,骨髓啊。个漏斗好劲阿,叫什么武器?我见都未见过。见到D牛筋我流晒口水啦,吃完会靓嘎,吃个时,捡晒D牛筋比你老婆食,就吾会鬼杀甘吵嘎啦。
理袁律师事务所
喂,靚女,放工番黎睇下呢D骨膠幾靚?
# B( d* U3 ~+ ^# F/ O一滴油都冇架,唔似者喱又唔似燉蛋,滑滑既白色固體,會融奚暖水道。
4 j! R. }7 `# a2 H- z) E想靚就試下啦。! ~7 m  K7 O- X+ v; e
哇。D牛筋,牛皮仲好食添,真係唔試過唔知,牛皮都食得既。/ g; v! Q0 {, D% a# V. w

$ J. U& i6 \5 g4 @6 C" i
同言同羽 置业良晨
6 j4 ~! W3 ~$ z8 L" k. p8 g
7 X, \! x9 @! N! L4 T$ ]真系几得窝,一D油都没窝。你老婆有没赞你啊?2 V# w$ h) I, N* z  H) a
/ p1 c) w0 f' ]7 V% C. Y' m/ |# E
系啦,吾好系吾系都叫靓女啦。人地系靓女你叫就话应你姐,我地呢挺,都吾知应好定吾应好,好鬼尴尬嘎嘛。吾应,又话我高斗。应,人地又话,吾系几靓又以为自己好靓,切!
唔驶争,你坐我大脾。
' W5 d* |) n! b6 \0 L$ Rkingsnake 发表于 2010-10-24 20:26

; M& I$ u% g6 y7 {/ o" g
. s0 c0 ]2 r/ ]吾使啦,我坐地下。比lili歌坐你大脾啦。
今日趁老婆唔覺意,揀左包冇牛蹄既牛腳,靜靜雞擺佐落距個籃,番到屋企鬼殺甘嘈
: M+ R2 x4 B4 {# j/ {5 Z7 S8 K睇下我用壓力煲煮出哩既牛腳,白賴賴好似豬腳甘,不過就冇甘肥。 6 [8 ^5 _/ R9 k

! j/ M" `$ R+ [4 p  i
. e% c& p0 ~2 y/ j6 m0 h' }: Q$ skingsnake 发表于 2010-10-24 19:06

5 Y4 t# @9 w2 j, T& q$ o- u" L边窦有卖牛蹄啊?
" I9 x6 i1 H+ A# O& a
吾使啦,我坐地下。比lili歌坐你大脾啦。+ @: d3 p) L  n/ Z2 R0 i2 Q
梨涡浅笑 发表于 2010-10-25 14:50

+ F! W2 }% ]5 P5 M
3 A" \  {, P# k& b4 {你都係坐番沙發啦。lili都坐作我大脾好鬼死耐喇。
7 D7 O5 v7 I( `% p4 ^1 }我老婆話距坐地下渦,距有得食就得擱喇。
同言同羽 置业良晨
边窦有卖牛蹄啊?
/ }! q6 q3 g, V. a0 w5 G7 i小胡同 发表于 2010-10-25 15:08
4 t) u% G9 x: Y1 i

) h% q: {% u  Y. X4 H+ S97 有,2.99一磅,白雪雪甘。  E6 H  J5 |. O& a3 r. i* G
協成就好平,不過冇筋既,仲血淋淋添。
97 有,2.99一磅,白雪雪甘。1 `% k- _2 I) _: Z' i/ L6 ]
協成就好平,不過冇筋既,仲血淋淋添。6 H' w9 c/ }  S! P! d+ Z2 d& R
kingsnake 发表于 2010-10-25 15:30

5 k# Y3 w: a  h3 i. K) p多谢先,迟点去睇下。
你都係坐番沙發啦。lili都坐作我大脾好鬼死耐喇。
8 K* Y7 a3 m- w我老婆話距坐地下渦,距有得食就得擱喇。
) H) P/ k5 d! S9 P( `4 Bkingsnake 发表于 2010-10-25 15:13

8 ]3 g; s4 \6 u: m" r% |哇,搞得我黎份。走人
lili歌米走啦,人地都话比你坐大脾,不过坐得有D耐,可吾可以从左个只转趋右个只涡?
妹妹啊,留比你咯
同言同羽 置业良晨
几时开返个广东版呀?
同言同羽 置业良晨
大懶蛇你同梨涡浅笑玩晒啦.
妹妹啊,留比你咯1 z/ n! ~; d- L) L. ]+ U% d
song2lili 发表于 2010-10-25 18:50

x# H( z: l! F% [5 t8 K  P8 x
$ t/ K# w- a$ ^你地有得坐又爭,冇得坐又爭,不如一齊起身整野食仲好D。
大懶蛇你同梨涡浅笑玩晒啦.6 _% l) z4 a/ A+ j
CAI 发表于 2010-10-26 00:37

& h9 D2 `: ^1 [, t9 B/ G6 e% }
6 y" R  K+ G5 r. F. y( h想加入利玩都得。% W5 E$ R! e2 n0 ]
條件係:唔准蝦老婆,又唔准怕老婆,更加唔准搶人老婆。
哈哈好呀,我好闷呀.有好野食预埋我啦.

$ d! `5 Q# q" C" c6 G$ F9 _& R就算我唔响 edmonton, 我都琳住你架,你睇下呢 D平果干,系韩国美女整架,仲好容易添。拒静系用decorer去佐平果心,切成一片片,然后用绳穿起来,再屋内风干,几日就搞定了。真系好好食架。
( g. j& e+ O3 b- l' N乜都唔使用,唔信就试下。
) Q8 A2 k* ]3 p8 h0 @我手上有两块,后面胶袋一大包。
今日趁老婆唔覺意,揀左包冇牛蹄既牛腳,靜靜雞擺佐落距個籃,番到屋企鬼殺甘嘈
# W( e0 P) l7 s, M1 l1 t3 Q睇下我用壓力煲煮出哩既牛腳,白賴賴好似豬腳甘,不過就冇甘肥。
& K1 \! _4 i; }
& [( f) ^- A. y4 E9 d/ I% w# E7 n2 B1 n
kingsnake 发表于 24-10-2010 19:06
9 _+ w1 i. l. ^& o0 d. e. a; k; }
蛇戴佬,你好人做到底,同我切下听日后日97有么得卖,免得我白跑一趟,你知我渣车水平个啦!; d  \; a* i* n/ n; `
骨胶汤养颜啊!
理袁律师事务所
昨天路过 calgary 的大统华,睇到D牛脚成碌木甘粗,先至卖 $1.68/lb,不过牛筋就卖 $2.99。
* _; ]$ a0 k& N2 |7 L6 G: }; \霖下都系番转头时买十磅牛筋好了。
$ I+ L/ [. X- g4 T$ ~. X97 长年都有牛脚卖,都系卖 $2.99,不过就已经切好晒,方便好多,去到包你买到。
老柳教车
昨天路过 calgary 的大统华,睇到D牛脚成碌木甘粗,先至卖 $1.68/lb,不过牛筋就卖 $2.99。
( W- n* y, X3 V. C  U/ m1 @霖下都系番转头时买十磅牛筋好了。
" p9 {8 n) ~) P; i! N97 长年都有牛脚卖,都系卖 $2.99,不过就已经切好晒,方便好多,去到包你买到。  [: U  C3 P; p1 F4 A: p9 \
kingsnake 发表于 5-11-2010 20:42
+ @3 C0 _$ P  m7 P: J* y% l
多谢晒